11 de gener del 2008

L'Estat de les Autonomies

En aquest article es vol fer un repàs del que va suposar la transició espanyola i la construcció de l'Estat de les Autonomies així com remarcar les diferències existents entre el model d'Estat sortit de la transició i un Estat federal.
També es toquen també els elements juridicopolítics que subordinen la Comunitat Autònoma de Catalunya i la voluntat dels seus ciutadans a l'Estat espanyol.

Llegeix tot l'article

7 comentaris:

Anònim ha dit...

no es pot confiar mai en els espanyols... a veure quan n'aprendrem d'una puta vegada

Anònim ha dit...

El comentari del low el podria firmar un nazi català perfectament, és evident que us fa falta aquest bloc de formació... Per cert pq utilitzes puta de manera despectiva?

Anònim ha dit...

La capacitat repressora de l'Estat espanyola està fora de dubte, tal i com es plasma en aquest article.

Per evitar-ho els Països Catalans hem de fer un esforç molt gran per establir vincles i complicitats amb la comunitat internacional, perquè arribat el dia de la independència puguin fer pressió diplomàtica i permetre que la democràcia s'esdevingui amb total llibertat, sense pressions militars ni judicials que atemptin contra la llibertat d'expressió del poble català en referèndum.

Anònim ha dit...

Bones Joan A.,

Estic molt d'acord amb la teva afirmació de que cal establir vincles i complicitats amb la comuitat internacional.
Tot i que no crec que, en ple segle XXI i en el si de la UE, l'Estat espanyol pogués intentar impedir l'independència catalana per la via militar, coincideixo amb que les relacions internacionals han de ser clau en el procés independentista.
Per això, tenint en compte el món global i del lliure mercat on vivim, és clau la internacionalització de l'economia catalana. Si no tenim poder polític perquè no tenim Estat, almenys hem de poder despertar interesos econòmics a la resta de països per tal que donin suport a la nostra causa.
Es per això que veig bé les iniciatives llençades pel conseller Huguet en aquesta direcció.
També m'agradaria obrir el debat pel que fa al suport donat per les JERC al MAS i al projecte Bolivarià.

Salut!

Anònim ha dit...

Trobo encertat el viatge a Bolívia que continua la línia de defugir de tenir vincles només amb les nacions sense estat.

Si un dia volem tenir Estat ens han d'avalar els actuals estats i amb la solidaritat dels que estan tan fotuts o més que nosaltres no n'hi ha prou.

folguereta ha dit...

Avui he tingut una escletxa per poder llegir el text...

Em poso en la vostra linea de internacionalitzar la causa catalana i cercar el suport altres països, i sabent com funciona tot en el món global, em de ser conscients que no serà un suport gratuït. Qui pot donar suport a l'autodeterminació del poble català? Les nacions sense estat, que estan en una lluita similar? i qui més?

Ara que l'estat espanyol és favorable a d'independència de Kosove, qui sap...

Anònim ha dit...

Si puguessim tenir el suport d'algun estat fort tipus Alemanya seria un aliat molt poderós, ja que Espanya no podria amenaçar-lo en repressàlies econòmiques i/o políiques com ho va fer amb molts països quan hi va haver la votació de Fresno, per tal d'evitar la selecció oficial catalana.